Preminuo najstariji Japanac: Njegova tajna dugovečnosti je "pustiti stvari da se dogode“

Ueda je rođen 11. maja 1910. godine, što ga je činilo najstarijim građaninom Japana

13.09.2022. 15:13
  • Podeli:
starac_pixabay.jpg Foto: Pixabay

Najstarija osoba u Japanu preminula je u 112. godini, objavile su u utorak vlasti.

Vlasti grada Nara u provinciji Nara na južnom ostrvu Honshu saopštile su da je Mikizo Ueda preminuo u 112. godini prošlog petka.

Ueda je rođen 11. maja 1910. godine, što ga je činilo najstarijim građaninom Japana.

U intervjuu za japanski NHK, Ueda je prošle godine u septembru rekao: „Tajna dugog života je u tome da se pusti da se stvari dogode“.

Lokalne vlasti su saopštile da Ueda „nikada nije bio ozbiljno bolestan i da je često provodio vreme tako što se kretao pevajući“.

Početkom aprila ove godine, najstarija osoba na svetu koja živi u Japanu umrla je u 119. godini. Kane Tanaka umrla je u Fukuoki, na jugozapadu Japana, gde je i živela.

Rođena 2. januara 1903. godine, Tanaka je početkom ove godine napunila 119 godina. Rođena je godinu dana pre rusko-japanskog rata.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()