Prvi sin Amerike na optuženičkoj klupi: Danas počinje suđenje Hanteru Bajdenu za posedovanje oružja

Više od polovine anketiranih kazalo je da je američki predsednik Džo Bajden dobar otac koji podržava sina

03.06.2024. 08:45
  • Podeli:
hanter bajden, 1 april 2024 - profimedia-665c7ae9f345b.webp Foto: Profimedia

Tri dana pošto je predsednik SAD Džozef Bajden izjavio da "niko nije iznad zakona", njegov sin Hanter Bajden suočava se sa suđenjem koje bi ga moglo da ga odvede u zatvor.

Suđenje Hanteru Bajdenu počinje u ponedeljak u Vilmingtonu u Delaveru, preneo je En-Bi-Si (NBC) njuz.

Biračkom telu suđenje Hanteru Bajdenu nije toliko važno.  

Glasači verovatno neće kriviti Džozefa Bajdena čak i ako mu sin bude osuđen, pokazuju ankete 

Više od polovine anketiranih kazalo je da je Bajden dobar otac koji podržava sina u uslovima bezbroj pravnih poteškoća, navedeno je u istraživanju Rojters-Ipsosa u januaru.

Postavlja se pitanje, međutim, da li će sudbina Hantera Bajdena odvući pažnju ili uznemiriti aktuelnog predsednika koji se nalazi u jeku teške predizborne kampanje.

"To će verovatno biti veoma lično i veoma bolno", rekao je savetnik predsednika o suđenju Hanteru Bajdenu.

Hanter Bajden je u septembru optužen po tri tačke koje se odnose na posedovanje oružja uz upotrebu narkotika u Delaveru

On se izjasnio da nije kriv.

Pored toga, federalni tužioci podigli su poreske optužbe protiv Hantera Bajdena, što je drugi krivični postupak protiv sina američkog predsednika.

U optužnici od devet tačaka se navodi da je planirao da utaji najmanje 1,4 miliona dolara federalnih poreza od 2016. do 2019. godine

Tri krivična dela i šest prekršaja uključuju neprijavljivanje i neplaćanje poreza, lažnu poresku prijavu i prikrivanje procene imovine.

Ako bude proglašen krivim u postupku o utaji poreza, Hanter Bajden bi mogao da se suoči sa kaznom do 17 godina zatvora.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()