Putin ne žali zbog napada Rusije na Ukrajinu

Ruski predsjednik sastao se u petak s majkama vojnika koji su poginuli na ukrajinskom ratištu i kazao im da suosjeća s njima.

Autor: Adriano Milovan
25.11.2022. 16:47
  • Podeli:
Putin na susretu s majkama poginulih vojnika_REUTERS-1669390178180.webp Foto: Sputnjik / Reuters

Ruski predsednik Vladimir Putin kazao je u petak majkama poginulih ruskih vojnika u Ukrajini kako suoseća s njima, ali i da ne smatra da je "posebna vojna operacija", kako u Moskvi zovu rat u Ukrajini, bila pogrešan potez.

Putin se u petak sastao sa 17 majki čiji su sinovi poginuli na ukrajinskom ratištu.

Deli bol majki koje su u Ukrajini izgubile sinove  

"Želim da znate kako i ja lično i celo vođstvo zemlje delimo vašu bol. Shvatamo da majci ništa ne može nadomestiti gubitak sina", kazao je, prema pisanju Rojtersa, Putin.

Ali onda je dodao da ne žali zbog toga što je pokrenuo invaziju na Ukrajinu.

'Rusija se suprotstavila zapadnoj hegemoniji'

Ocenio je, kako je objavio Rojters, da je Rusija uspela konačno da se usprotivi "zapadnoj hegemoniji", i to nakon što je decenijama nakon raspada SSSR-a trpela poniženja.

Poručio im je i da ne veruju svemu šta vide i pročitaju na internetu jer je na toj globalnoj mreži "sve puno lažnih vesti, obmana i laži".

Moskva priznala da je u Ukrajini izgubila oko 6.000 vojnika

Rusija je 24. februra napala Ukrajinu. U devet meseci rata uspela je da zauzme oko petinu ukrajinske teritorije. Moskva je ta područja nedavno i anektirala.

Ruska agresija na Ukrajinu proizvela je najveći izbeglički talas u Evropi od Drugog svetskog rata. U ratu su dosad poginuli desetine hiljada ljudi, a počinjeni su i brojni ratni zločini, poput masakra nad ukrajinskim civilima u Buči i Izjumu. Čitavi su gradovi, poput Mariupolja, sravnjeni sa zemljom.

Prema podacima ruskih vlasti, u Ukrajini je dosad poginulo oko 6.000 ruskih vojnika. Ali procene Zapada i Kijeva su da je u Ukrajini živote ostavilo znatno više ruskih vojnika. Podaci o ukrajinskim žrtvama nisu poznati jer ih vlasti u Kijevu ne objavljuju.

Ruska invazija na Ukrajinu naišla je na osudu najvećeg dela međunarodne zajednice. Zapad je Rusiji uveo i sankcije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()