Putin "pojačava" vojsku i mornaricu: Oružane snage Rusije dobijaju savremeno naoružanje

Ruski lider je dodao da je sveobuhvatni program opremljenosti u procesu implementacije

18.09.2024. 22:08
  • Podeli:
Vladimir Putin_Foto Sergey Guneev_Sputnik_Kremlin Pool Photo via AP_Tanjug (1)-63a82e6f2e1a1.webp Foto: Sergey Guneev / Sputnik / Kremlin Pool Photo via AP / Tanjug

Predsednik Rusije Vladimir Putin najavio je danas da će Oružane snage Ruske Federacije biti snabdevene serijskim modelima savremenog naoružanja. 

"Rusija posvećuje veliku pažnju jačanju vojske i mornarice", rekao je on, prenosi Izvestija.

Prema njegovim rečima, reč je o modernizaciji i poboljšanju taktičko-tehničkih karakteristika naoružanja i opreme i o perspektivama razvoja novih visokotehnoloških modela.

Ruski lider je dodao da je sveobuhvatni program opremljenosti u procesu implementacije.

Početkom septembra ruski ministar odbrane Andrej Belousov rekao je da ruska vojska postiže uspehe u borbi zahvaljujući najnovijem oružju i upotrebi robotike. 

Prethodno je saopšteno da Rusija povećava proizvodnju oko 300 vrsta naoružanja i vojne opreme, posebno tražene u zoni sukoba. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()