Putin: Rusija se bori u Ukrajini sa nacistima i njihovim sledbencima

Rusofobija i neonacizam postali su norma u Ukrajini i na Baltiku, rekao je Putin.

05.09.2023. 18:15
  • Podeli:
Vladimir Putin_Foto Tanjug_Alexander Kazakov_Sputnik_Kremlin Pool Photo via AP-64b58b507e37a.webp Foto: Tanjug / Alexander Kazakov / Sputnik / Kremlin Pool Photo via AP

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da neprijatelj Rusije nije ukrajinski narod, ''već nacisti i njihovi sledbenici''.

''Da ne bi došlo do nesporazuma sa kim se borimo, da bude jasno i kojim ciljevima težimo i ko je naš protivnik - to nije ukrajinski narod, već ovi neljudi, nacisti i njihovi sledbenici", rekao je Putin tokom sastanka ruskog organizacionog komiteta ''Pobeda'', prenose RIA Novosti.

Rusofobija i neonacizam postali su norma u Ukrajini i na Baltiku, a istorija je korišćena kao oružje u ideološkoj borbi, rekao je Putin.

„Izazovi vremena jasno pokazuju da je nacizam poražen 1945. godine, ali, nažalost, opet se manifestuje u istoj rusofobiji ili antisemitizmu. I veličanje nacističkih zločinaca, direktna propaganda nacizma u baltičkim zemljama, kao i u Ukrajini uopšte, postali su norma, kao da Nirnberga nije bilo“, istakao je Putin.

Prema njegovim rečima, Zapad je na čelo Ukrajine postavio "etničkog Jevrejina, Volodimira Zelenskog, prikrivajući veličanje nacizma i one koji su predvodili holokaust u Ukrajini".

On je napomenuo da su nacisti u Ukrajini ubili 1,5 miliona Jevreja tokom Drugog svetskog rata.

Neophodno je podići i prikazati podatke iz arhivskih dokumenata o zverstvima Bandere, koji su bili saučesnici nemačkih fašista u Ukrajini, kako bi se videlo ko je sada neprijatelj Rusije, rekao je predsednik Rusije.

Tokom sastanka ruskog organizacionog komiteta ''Pobeda'', pomoćnik predsednika Vladimir Medinski je govorio o jedinstvenom udžbeniku istorije za srednjoškolce, koji sadrži podatke o Drugom svetskom ratu. 

U udžbeniku se navodi da su 13,5 miliona sovjetskih civila bili žrtve nacista, uključujući 1,5 miliona Jevreja koje su ubili nacistički poslušnici u Ukrajini - pokret Bandera, prenose RIA Novosti.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()