Putnički voz u Holandiji iskočio iz šina: Jedna osoba stradala, desetine povređenih

Do nesreće je došlo kada je voz udario u građevinsku opremu koja se nalazila na pruzi.

04.04.2023. 11:20
  • Podeli:
Tan2023-04-0409341767_7 voz u holandiji AP PhotoPeter Dejong-642beb632fd08.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Peter Dejong

Najmanje jedna osoba je stradala, a 30 osoba je povređeno kada je putnički voz sa 50 putnika iskočio iz šina u Holandiji.

Do nesreće je došlo kada je voz udario u građevinsku opremu koja se nalazila na pruzi. Prednji vagon je iskočio iz šina i pao na polje, drugi se prevrnuo na bok, dok je u zadnjem vagonu izbio požar.

Portparol vatrogasne službe rekao je holandskom radiju da je 19 ljudi hospitalizovano, dok su ostali zbrinuti na licu mesta. Mnogi od povređenih su u teškom stanju.

Holandske železnice objavile su u tvitu da su polasci vozova između Lajdena i pojedinih delova Haga otkazani zbog nesreće.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()