Raketni napad iz Gaze na južni deo Izraela: Poginula jedna osoba

Hitna pomoć Izraela je saopštila da je u južnom delu zemlje više ekipa upućeno na teren, a građani su upozoreni da ne napuštaju svoje domove

07.10.2023. 07:58
  • Podeli:
izrael tanjug ap-6520f369b1b06.webp Foto: Tanjug/Ap/Fatima Shbair

Sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se rano jutros u južnim i centralnim delovima Izraela nakon raketnog napada iz Pojasa Gaze, navode očevici. 

Izraelske vlasti navode da je poginula jedna osoba, a da su dve osobe ranjene. Hamas preuzeo odgovornost za napad.

Stanovnici Pojasa Gaze naveli su da su čuli oružane sukobe kod grada Han Junis, uz ogradu koja razdvaja tu teritoriju od oblasti koja je pod kontrolom Izraela, preneo je Rojters. Izraelska vojska se nije oglašavala.

Hitna pomoć Izraela je saopštila da je u južnom delu zemlje više ekipa upućeno na teren, a građani su upozoreni da ne napuštaju svoje domove.

Rojters prenosi i da su pripadnici palestinskih snaga ušli na teritoriju južnog Izraela.

Premijer Izraela Benjamin Netjanahu sastaće se sa bezbednosnim zvaničnicima, povodom tog incidenta.

Organizacija Hamas prihvatila je odgovornost za taj napad, kaže njen vojni komandant i poziva oružane formacije u Libanu da se pridruže borbi protiv Izraela.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()