Rojters: Iranska revolucionarna garda zabranila komunikacione uređaje

Zvaničnik je za Rojters naveo da je Iran zabrinut zbog infiltracije izraelskih agenata

23.09.2024. 09:11
  • Podeli:
iran, iranske rakete, iranski projektili, iransko oružje - profimedia-65edd7b0c1ca9.webp Foto: Profimedia

Korpus Iranske revolucionarne garde (IRGC) naredio je svim pripadnicima da prestanu da koriste bilo koju vrstu komunikacionih uređaja nakon što su hiljade pejdžera i voki-tokija koje su koristili članovi libanske militantne grupe Hezbolah u Libanu eksplodirali prošle sedmice, izjavila su dva visoka neimenovana iranska bezbednosna zvaničnika za Rojters.

Jedan od zvaničnika je rekao je da u toku operacija velikih razmera koju sprovodi IRGC tokom koje se pregledaju svi uređaji, a ne samo komunikaciona oprema. 

Istakao je da je većina tih uređaja iranske proizvodnje ili su uvezeni iz Kine i Rusije. 

Zvaničnik je naveo da je Iran zabrinut zbog infiltracije izraelskih agenata, uključujući Irance na platnom spisku Izraela, navodeći da je u toku temeljna istraga usmerena na srednje i visokorangirane pripadnike IRGC.

Dodao je da istraga uključuje pregled njihovih bankovnih računa u Iranu i inostranstvu, kao i njihova putovanja i putovanja članova njihovih porodica.

Zvaničnik je istakao da je Iran povećao bezbednost na nuklearnim i raketnim lokacijama.

U napadima na komunikacione uređaje Hezbolaha prošle sedmice poginulo je 39, a povređeno više od 3.000 ljudi.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()