Rosatom: Ukrajina izvršila napad dronovima u blizini nuklearke u Zaporožju

Zaporoška nuklearna elektrana nalazi se na levoj obali Dnjepra u blizini grada Energodara.

12.09.2023. 08:16
  • Podeli:
zaporozje - reuters-63d377405152a.webp Foto: Reuters

Ukrajinske snage izvele su napad dronovima na grad Energodar u blizini nuklearne elektrane u Zaporožju, rekao je danas Aleksej Lihačov, šef ruske državne korporacije Rosatom.

Lihačov je naveo da je u ponedeljak lansirano šest ukrajinskih dronova na Energodar i da ih je sve uništila ruska protivvazdušna odbrana.

Napadnuti su gradski park, Dom kulture "Savremenik" i kancelarija Jedinstvene Rusije, istakao je Lihačov, ocenjujući da je očigledno da je to odgovor na glasanje stanovnika Energodara na lokalnim izborima, prenele su RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, u toku jednog dana glasanja na lokalnim izborima od 8. do 10. septembra, stranka Jedinstvena Rusija dobila je 86 odsto glasova birača u Energodaru.

Zaporoška nuklearna elektrana nalazi se na levoj obali Dnjepra u blizini grada Energodara. 

To je najveća nuklearna elektrana u Evropi, a od oktobra 2022. godine nuklearka se nalazi pod kontrolom Ruske Federacije. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()