Ruska mina eksplodirala u blizni generatora NE Zaporožje

Navodno, ovu vest je potvrdila i ruska strana radnicima u nuklearki

13.04.2023. 16:24
  • Podeli:
Nuklearka Zaporižja_REUTERS-1668948265463.webp Foto: Reuters

Ukrajinski državni operater "Energoatom" saopštio je da je mina ruske vojske eksplodirala u blizini generatorske prostorije najveće evropske nuklearne elektrane, Zaporožje.

Prema izvorima, eksplozija se dogodila u blizini mašinskog odeljenja četvrtog (reaktorskog) bloka, navodi se u saopštenju "Energoatoma".

Takođe se navodi da su ruske trupe, koje su prošle godine preuzele kontrolu nad najvećim nuklearnim kompleksom Ukrajine, rekle radnicima da je to "njihova sopstvena mina detonirala“.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()