Šef iranske diplomatije upozorio Izrael da ne iskušava Iran: "Naš odgovor biće..."

Šef iranske diplomatije je ranije danas razgovarao sa sirijskim predsednikom i premijerom

05.10.2024. 21:21
  • Podeli:
Tan2024-10-0415063535_5 (1) abas arakči ministar spoljnih poslova irana AP PhotoHassan Ammar-6701918d1080e.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Hassan Ammar

Šef iranske diplomatije Abas Arakči danas je upozorio izraelski režim da više ne iskušava Iran.

"Naš odgovor na bilo kakvu izraelsku agresiju biće snažniji i oštriji", kazao je on na pres konferenciji u sirijskoj prestonici Damasku posle susreta sa predsednikom Bašarom al-Asadom, prenela je iranska novinska agencija Mer.

Iranski zvaničnik je kazao da je imao konstruktivne razgovore sa predsednikom Sirije, kao i da su postigli veoma dobre sporazume i koordinaciju radi nastavka borbe sa zločinima cionističkog režima.

"Moja poruka sa puta u Damask i Bejrut je da će Iran podržati otpor pod bilo kojim okolnostima", istakao je Arakči.

On je dodao da će avion sa humanitarnom pomoći za narod Libana sutra stići u Siriju.

Šef iranske diplomatije je ranije danas razgovarao sa sirijskim predsednikom i premijerom, kao i sa svojim sirijskim kolegom.

Arakči je u Damask doputovao iz libanske prestonice Bejruta gde je juče razgovarao sa predsednikom libanskog parlamenta Nabihom Berijem.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()