Seksualne radnice se osećaju ugroženo: Holanđani pokrenuli istragu zbog zaštite ličnih podataka

Posle određenih objava targetirane žrtve se suočavaju sa muškarcima koji zahtevaju takve ekstremne usluge i ljute se kada to ne dobiju

27.01.2024. 15:46
  • Podeli:
kvart crvenih fenjera, amsterdam - profimedia-6580941d981b1.webp Foto: Profimedia

Nadzorno telo za zaštitu privatnosti istražuje sajt za pregled seksualnih usluga zbog zabrinutosti za bezbednost seksualnih radnica koje upozoravaju da se osećaju ugroženo.

U pitanju su veb-sajtovi kao što su GirlsRivju i Hoockers.nl na kojima klijenti-korisnici objavljuju "recenzije" i dele svoja iskustva o seksualnim radnicima, prenosi dnevnik "NL tajms".

Međutim, platforma za pregled seksualnih usluga se sve više zloupotrebljava za deljenje privatnih podataka seksualnih radnica i širenje neistina koje imaju trajan uticaj na njihovu bezbednost. Da bi skrenuli pažnju na ovaj ozbiljan problem, desetine seksualnih radnica pobunile su se u centrima za podršku koje subvencioniše država.

S obzirom da se u ovom slučaju radi i o kršenju zaštite ličnih podataka, uprava za lične podatke (AP) je takođe intervenisala i pokrenula istragu nakon više desetina pritužbi.

Prema tvrdnjama pet seksualnih radnica, platforma GirlsRivju predstavlja veliki bezbednosni rizik jer korisnici mogu da dele informacije o lokacijama i pseudonimima seksualnih radnika. 

Pored toga, admin istratori veb stranica ne intervenišu kada se objavljuju i dele neistine o seksualnim radnicama.

Na primer, korisnici seksualnih usluga tvrde da je bezbedno praktikovati seks bez zaštite sa određenim seksualnim radnicima ili objavljuju da neke vole grubosti i da sa njima treba "čvrsto postupati".

Posle takvih objava targetirane seksualne radnice se suočavaju sa muškarcima koji zahtevaju takve ekstremne usluge i ljute se kada to ne dobiju, što predstavlja značajan bezbednosni rizik.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()