Sijarto: Mađarska spremna da povuče prigovor na ulazak Bugarske u Šengen

On je kazao da će Mađarska, nakon što zakon bude objavljen u petak u bugarskom "Državnom listu", odustati od prigovora i od Evropske komisije zatražiti obustavu postupka koji je pokrenula Budimpešta

19.12.2023. 15:54
  • Podeli:
sijarto_tanjug-1663667212070.webp Foto: Tanjug

Mađarska će povući svoj prigovor na pristupanje Bugarske šengenskom prostoru, nakon što je bugarski parlament službeno potvrdio ukidanje dodatne takse na isporuke ruskog gasa, izjavio je danas mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.

"Bugarski kolega me je obavestio da je bugarski parlament u ponedeljak ukinuo ovaj zakon", rekao je Sijarto u videu poruci objavljenoj na Fejsbuku.,

On je kazao da će Mađarska, nakon što zakon bude objavljen u petak u bugarskom "Državnom listu", odustati od prigovora i od Evropske komisije zatražiti obustavu postupka koji je pokrenula Budimpešta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()