Sijarto: Ministri članica NATO-a priznali da je kontraofanziva Ukrajine propala

Države članice saglasne da je prijem Ukrajine u Atlantski savez u ovom trenutku "nezamisliv", jer bi rizikovao izbijanje trećeg svetskog rata

28.11.2023. 20:51
  • Podeli:
Tan2023-07-1618022794_7 ukrajina rat AP PhotoLibkos-64b655d746740.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Libkos

Ministri spoljnih poslova NATO-a su na sastanku u Briselu priznali da je kontraofanziva ukrajinskih oružanih snaga na ruske trupe bila neuspešna, kao i da nije opravdala njihova očekivanja sa rezultatima daleko ispod onih kojima su se nadali, saopštio je ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto.

"Ciljevi i nade u vezi sa ukrajinskom kontraofanzivom, propali su, jer od njenog početka nije bilo velikih promena na bojnom polju i nikakvog proboja. To su mnogi ljudi ovde prepoznali. Tiho i sa oprezom, ali su priznali", rekao je Sijarto novinarima posle prvog radnog dana ministarskog zasedanja Alijanse u belgijskoj prestonici, prenosi TASS.

U govoru koji je prenosio TV kanal M1, Sijarto je naveo da je kontraofanziva u Ukrajini dala rezultate znatno niže od očekivanih.

Što se tiče članstva Ukrajine u NATO-u, Sijarto je naveo da su države članice saglasne da je takav razvoj događaja u ovom trenutku "nezamisliv", jer bi rizikovao izbijanje trećeg svetskog rata.





 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()