Sijarto: Političari iz EU ne priznaju neuspeh Ukrajine u ratu da bi izbegli odgovornost

Izražena je sumnja da bi Evropska unija mogla da izabere novu strategiju u spoljnoj politici

02.06.2024. 22:33
  • Podeli:
peter sijarto, 16 feb 2024 - profimedia (2)-65e84e2d457af.webp Foto: Profimedia

Političari iz Evropske unije (EU) ne priznaju neuspeh Ukrajine u ratu sa Rusijom da bi izbegli odgovornost, izjavio je danas mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.

Sijarto je rekao za beloruski ONT TV kanal da neuspeh ukrajinske strategije ima vidljiv negativan uticaj na živote običnih ljudi. 

"A ako evropski političari priznaju da su sledili pogrešnu strategiju, onda će ljudi postaviti pitanje: Koji su političari promovisali ove odluke? Koji su bili njihovi motivi? Koje su posledice i kakvu odgovornost treba da snose? To je pravo pitanje. To je razlog što ovi evropski političari žele da izbegnu odgovornost. Zbog toga nisu spremni da priznaju da je trenutna strategija propala", naveo je Sijarto, prenele su RIA Novosti.

Sijarto je takođe izrazio sumnju da bi EU mogla da izabere novu strategiju u spoljnoj politici. 

Šef mađarske diplomnatije je rekao da su moguće promene u spoljnoj politici EU samo ukoliko na izborima za Evropski parlament ovoga meseca dođe do preusmeravanja ka desnici.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()