Sneg okovao delove Nemačke, više poginulih u saobraćajnim nesrećama

Dve osobe su nastradale u sudaru automobila i kamiona na autoputu A8 u Gornjoj Bavarskoj, a jedan učenik u sudaru u Saksoniji

05.12.2023. 12:30
  • Podeli:
snežno nevreme u nemačkoj, sneg, mećava, nepogoda - 5 dec 2023 - Jens Büttnerdpa via AP Tanjug (1)-656f08b21dc3d.webp Foto: Jens Büttner/dpa via AP/Tanjug

Ledena kiša i hladno vreme u Nemačkoj uzrok su brojnih saobraćajnih nesreća u kojima su samo danas poginule tri osobe, a privremeno je obustavljen i avio-saobraćaj sa aerodroma u Minhenu.

Jedan učenik je poginuo, a najmanje 10 je prebačeno u bolnice, dok su dve odrasle osobe, među kojima i vozač školskog autobusa, teško povređene, u sudaru u planinama Ercgebirge, u pokrajini Saksoniji na istoku Nemačke, saopštila je policija. 

Autobus je s boka udario u vozilo za zimsko održavanje puteva blizu granice sa Češkom, posle čega je udario u drvo, prenosi AP pozivajući se na nemačku agenciju DPA.  

Dve osobe su poginule u sudaru automobila i kamiona na autoputu A8 u Gornjoj Bavarskoj, a u saopštenju policije se navodi da je automobil proklizao pod zadnji deo kamionske prikolice.

Svi letovi sa minhenskog aerodroma su privremeno obustavljeni uz upozorenje aerodromskih službi da bi mnogi letovi zakazani za kasnije tokom dana takođe mogli biti otkazani zbog teških vremenskih uslova.

Železnički operater Dojče Ban saopštio je da će saobraćaj u regionu Minhena biti otežan nekoliko dana, kao i da su vozne linije do austrijskih gradova Salcburga i Inzbruka i Ciriha u Švajcarskoj, obustavljene do daljeg.

Od putnika je zatraženo da sva putovanja koja nisu neophodna odlože za sredu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()