Šojgu: Ukrajina u novembru izgubila više od 8.300 vojnika

Prema njegovim rečima, Ukrajina je izgubila i pet aviona i 10 helikoptera

06.12.2022. 14:36
  • Podeli:
Ukrajinci nadomak Hersona_REUTERS-1668162706495.webp Foto: Reuters

Ukrajinska vojska izgubila je u novembru više od 8.300 vojnika, pet aviona i 10 helikoptera, izjavio je danas ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Šojgu je, na telefonskoj sednici ministarstva, rekao da su ruske trupe nanele značajnu štetu ukrajinskom ljudstvu i vojnoj tehnici u oblastima Luganska i Donjecka.

Prema njegovim rečima, ruske oružane snage štite kritično važne objekte koji se nalaze na oslobođenim teritorijama Donbasa. 
Šojgu je istakao da ruske oružane snage sprovode masovne napade na ukrajinska preduzeća odbrambene industrije, sistem vojnog upravljanja i druge objekte preciznim oružjem dugog dometa.

Šojgu je naglasio da ruske oružane snage preduzimaju sve mere da osiguraju bezbednost nuklearne elektrane u Zaporožju, dok Kijev nastavlja da je namerno granatira, čime izaziva opasnost od nuklearne katastrofe, preneo je TASS.

Podsetimo, rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da je Rusija izvršila masovan napad visoke preciznosti na ukrajinski sistem vojne komande u ponedeljak, objavila je danas agencija RIA.

Ukrajina je u ponedeljak saopštila da su najmanje četiri osobe poginule u ruskim raketnim napadima, ali da je većinu od oko 70 ruskih projektila oborila ukrajinska vojska, preneo je Rojters.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()