Stoltenberg očekuje da SAD i dalje podržavaju NATO bez obzira ko pobedi na izborima

Stoltenberg je reagovao na komentare Džej Di Vensa

18.07.2024. 17:39
  • Podeli:
stoltenberg nato profimedia-665d897f7653e.webp Foto: Profimedia

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas da očekuje da će SAD nastaviti da podržavaju NATO bez obzira na to ko će pobediti na predstojećim izborima.

Stoltenberg je reagovao na komentare Džej Di Vensa, kojeg je bivši predsednik SAD Donald Tramp predstavio kao svog kandidata za potpredsednika na novembarskim izborima, koji je nedavno rekao u podkastu da ga "ne zanima šta se dešava u Ukrajini", preneo je BBC.

Na pitanje političkog urednika BBC Krisa Mejsona da li je upoznat sa komentarom, generalni sekretar NATO je kazao da moraju da uspostave vezu sa onima koji se budu pitali, bez obzira ko to bio.

"Očekujem da i dalje pruže podršku Ukrajini", istakao je Stoltenberg.

Govoreći sa samita Evropske političke zajednice (EPC) koji se održava u palati Blenim, Stoltenberg je rekao da Trampove prethodne kritike NATO nisu bile usmerene na sam savez, već na to da saveznici ne ulažu dovoljno, što je, kako je dodao, bila "relevantna i validna" primedba.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()