Sudarila se dva tankera kod obale Singapura: Zapalila se nafta, posade spasavane čamcima

Za sada se ne zna da li je došlo do zagađenja vode

19.07.2024. 19:52
  • Podeli:
Sudarila se dva tankera kod obale Singapura, singapur, tanker, tankeri - 19 jul 2024 - foto Reuters-669aa5981669f.webp Foto: Reuters

Dva člana posade prebačena su u bolnicu, a ostali članovi posade su spaseni čamcima za spasavanje nakon što su se dva tankera sudarila danas u blizini obale Singapura.

Singapurski tanker "Hafnija Nil" (Hafnia Nile) i tanker "Ceres I" nalazili su se oko 55 kilometara severoistočno od singapurskog ostrva Pedra Branka, saopštila je Pomorska i lučka uprava Singapura (MPA), prenosi Rojters.

Tačan uzrok sudara još uvek nije poznat.

Pomorski saobraćaj nije pogođen, rekao je portparol Međunarodne pomorske organizacije.

Tanker "Hafnija Nil" nosio je oko 300.000 barela nafte, a "Ceres I" oko dva miliona.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()