SZO dobio procenu broja: Koliko poginulih je još uvek ispod ruševina u Gazi

Nije naveden izvor od koga je SZO dobila ove procene

27.10.2023. 15:02
  • Podeli:
gaza bolnica reuters-6537847d24603.webp Foto: Reuters

Predstavnik Svetske zdravstvene organizacije (SZO) za okupiranu palestinsku teritoriju Ričard Peperkorn izjavio je danas da je ta organizacija dobila procene da je oko 1.000 neidentifikovanih tela i dalje zatrpano ispod ruševina u Gazi, a koja još nisu uključena u broj poginulih. 

Peperkorn nije naveo izvor od kojeg je SZO dobila te procene, preneo je Rojters.

Tenzije na Bliskom istoku ponovo su eskalirale nakon što je palestinska grupa Hamas 7. oktobra izvršila raketni napad na izraelsku teritoriju iz Pojasa Gaze. Hamas je saopštio da je taj napad bio odgovor na postupke izraelskih vlasti usmerene ka džamiji "Al Aksa" u Starom gradu u Jerusalimu.

Izrael je nakon udara Palestinaca izvršio vazdušne napade na Gazu i uveo potpunu blokadu Pojasa Gaze. Izraelska vojska gađala je i delove Sirije i Libana.

Prema najnovijim zvaničnim podacima Ministarstva odbrane u Gazi, do sada je ubijeno više od 7.000 Palestinaca, a najmanje 18.500 njih je ranjeno. Kada se radi o Izraelu, od 7. oktobra poginulo je 1.400 Izraelaca, a oko 5.200 njih je ranjeno.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()