"Tragični incident": Izraelci priznali da su greškom pucali i ubili tri taoca tokom bitaka u Gazi

Portparol izraelska vojske kaže da IDF snosi odgovornost

15.12.2023. 21:21
  • Podeli:
izraelski vojnici u gazi, 8 nov 2023 - foto AP Photo Ohad Zwigenberg Tanjug-654be71ee7d1e.webp Foto: AP Photo/Ohad Zwigenberg/Tanjug

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da su jutros tokom bitaka na severu Gaze greškom usmrtile tri izraelska taoca.

Portparol IDF-a Danijel Hagari naveo je da su izraelske trupe mestu Šejaja pogrešno identifikovale tri izraelska taoca kao pretnju, otvorile vatru na njih i usmrtile ih, preneo je Tajms of Izrael.

Hagari kaže da IDF snosi odgovornost za "tragični incident".

"Ovo je oblast u kojoj su vojnici naišli na mnoge teroriste, uključujući bombaše samoubice", dodaje on.

Portparol IDF-a naveo je kako vojska veruje da su "to troje pobegli iz zarobljeništva Hamasa ili da su ih pustili teroristi koji su ih držali zarobljene".
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()