Oglasio se ambasador Srbije u Grčkoj o sudaru vozova: Uhapšen upravnik železničke stanice

Na mesto događaja izašao je tužilac koji će sprovesti istragu zbog narušavanja bezbednosti saobraćaja sa smrtnim ishodom

01.03.2023. 12:30
  • Podeli:
Tan2023-03-0111442024_8 Grčka sudar vozova AP PhotoGiannis Papanikos-63ff36d6c0f9a.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Giannis Papanikos

Grčke vlasti privele su danas šefa železničke stanice u Larisi, nakon sudara dva voza u mestu Tempi nedaleko od tog grada, u kojem je poginulo 36 ljudi, dok ih je 85 povređeno.

Načelnik stanice, za koga se smatra da snosi najveću odgovornost za nesreću, izvinio se tokom saslušanja u tužilaštvu, nakon čega je pušten na slobodu.

Na mesto događaja izašao je tužilac koji će sprovesti istragu zbog narušavanja bezbednosti saobraćaja sa smrtnim ishodom, prenosi Ekatimerini.

To delo se vodi kao kao krivično delo za koje je zaprećena kazna od 10 godina zatvora do doživotne kazne.

U Grčkoj je proglašena trodnevna žalost zbog tragičnog sudara međugradskog putničkog voza koji je saobraćao iz Atine za Solun sa teretnim vozom ispred grada Larisa u centralnoj Grčkoj.

U vozu je bilo oko 350 ljudi, a veliki broj putnika su bili univerzitetski studenti.

Uzrok nesreće je i dalje nepoznat, a istraga će morati da odgovori na pitanje kako je moguće da su se dva voza koja su se sudarila vozila ceo kilometar na istom koloseku.

Ovo je najteža saobraćajna nesreća u Grčkoj u poslednjih nekoliko decenija.

Ambasador Spasojević: Nema podataka da ima povređenih ili poginulih srpskih državljana

Ambasador Dušan Spasojević rekao je za RTS da nema podataka da ima povređenih ili poginulih srpskih državljana u sudaru vozova u Grčkoj.

Spasojević je rekao da je najmanje 38 osoba poginulo u stravičnoj železničkoj nesreći u Grčkoj, a više od 130 osoba je povređeno, 60 se nalazi u bolnicama.

Ambasador Srbije je istakao da je ovo najveća železnička nesreća koja se dogodila u Grčkoj u poslednjih 30 godina.

Prema njegovim rečima, još se ne zna uzrok nesreće, istraga je u toku, a najverovatnije je u pitanju ljudski faktor.

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()