U izraelskim vazdušnim napadima na različite delove Libana 17 poginulih

U napadima je ubijeno i jedno dete

21.10.2024. 20:28
  • Podeli:
južni liban, napad izraela - 18 okt 2024 - foto Reuters-67134a45b935f.webp Foto: Reuters

Libansko Ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da je u vazdušnim napadima Izraela na različite delove Libana poginulo 17 ljudi.

Ministarstvo je saopštilo da je šest osoba, uključujući jedno dete, ubijeno u vazdušnom napadu na kuću u gradu Balbeku na severoistoku zemlje. 

Četiri druga su ubijena u južnom selu Kharaeb, a četvorica, uključujući bolničara, ubijena su u obližnjem selu Babileh, prenosi tv kanal Al Majadin.

Još tri bolničara su ubijena u odvojenim vazdušnim napadima na sela Kirbet Selem, Bir el-Sanasel i Deir Zahrani, saopštilo je Ministarstvo.

Izraelski vazdušni napadi pogodili su više od 15 zgrada u Bejrutu, gađajući  finansijsku mrežu povezanu sa Hezbolahom. 

Otkako je Izrael  pojačao napade na Hezbolah prošlog meseca, najmanje 1.802 osobe su ubijene širom Libana.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()