Ugroženo više od 188.000 ljudi: U Kini 11 osoba izgubilo život, 14 nestalo u poplavama

Prema preliminarnim podacima šteta se za sada procenjuje na oko 1,44 milijardi dolara

24.08.2024. 08:56
  • Podeli:
poplave u kini, 21 avg 2024 - Yang Qing Xinhua via AP Tanjug-66c97cf8da513.webp Foto: Yang Qing/Xinhua via AP/Tanjug

U poplavama u kineskoj  severoistočnoj provinciji Liaoning nakon obilnih kiša 11 osoba je izgubilo život, a 14 se vodi kao nestalo, saopštile su danas lokalne vlasti.

Poplave su pogodile grad Huludao i nanele znatnu štetu putevima, komunikacionim mrežama, kućama i usevima, prenosi  agencija Sinhua.

U toku je potraga za nestalima i rada na sanaciji štete.

Prema preliminarnim podacima, zbog poplava je ugroženo više od 188.000 ljudi, a šteta se procenjuju na 10,3 milijardi juana, odnosno oko 1,44 milijardi dolara.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()