Uhapšen 'Dijabolik' šef Koza nostre, jedan od 10 najtraženijih kriminalaca na svetu

Mateo Mesina Denaro, uhapšen je na privatnoj klinici u Palermu, u bekstvu se nalazi još od 1993. godine

16.01.2023. 09:49
  • Podeli:
Mateo Mesina Denaro_Matteo Messina Denaro-šef Koza nostre_hapšenje_karabinjeri_Foto Reuters-63c521ff9d3a9.webp Foto: Reuters

Italijanski karabinjeri uhapsili su najtraženijeg mafijaškog bosa u zemlji Matea Mesinu Denara, javila je italijanska novinska agnecija ANSA.

Mesina Denaro se smatra šefom sicilijanske Koza nostre, a u bekstvu se nalazio još od 1993. godine.

Denaro, čiji je nadimak Dijabolik, uhapšen je na privatnoj klinici u Palermu, na Siciliji. Policija je dugo pokušala da uhvati, a osim što je bio najtraženiji u Italiji, nalazio se i na listi 10 najtraženijih kriminalaca u svetu.

Denaro je u privatnu kliniku, u kojoj je uhapšen, otišao "zbog terapije", izjavio je komandant karabinjera Paskvale Anđelosanto nakon hapšenja.

Njegovo hapšenje pozdravila je premijerka Italije Đorđa Meloni, istakavši da je to još jedna velika pobeda Italije.

"Velika pobeda države koja pokazuje da se ne predaje pred mafijom. Dan nakon godišnjice hapšenja Tota Rine, još jedan šef organizovanog kriminala priveden je pravdi", istakla je ona.

Denaro je u odsustvu osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu zbog uloge koju je imao u ubistvima tužilaca Đovanija Falkonea i Paola Borselina 1992. godine, prenosi Rojters.

Denaro se, takođe, suočava sa doživotnom zatvorskom kaznom zbog učešća u bombaškim napadima u Firenci, Rimu i Milanu u kojima je poginulo 10 ljudi naredne godine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()