Ukrajina i Rusija razmenile 120 zarobljenika

Svaka strana je razmenila po 60 zarobljenih

06.12.2022. 15:10
  • Podeli:
ukrajina zarobljenici reuters-638f4d19e7b89.webp Foto: Reuters

Rusija i Ukrajina danas su saopštile da su razmenile po 60 ratnih zarobljenika.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da će 60 oslobođenih vojnika biti prevezeno u Moskvu radi medicinskih i psiholoških pregleda.

Ukrajinski zvaničnik Andrej Jermak rekao je da je među oslobođenim zarobljenicima i više desetina vojnika zarobljenih u čeličani "Azovstalj".

Prema njegovim rečima, pojedini zarobljenici bili su na teritoriji Rusije, a ostali u zatvoru Olenivka u Donjecku.

U proteklih nekoliko meseci dve strane razmenile su više stotina zatvorenika

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()