Ukrajina: Rusija sprema 100.000 vojnika za letnju ofanzivu

Navedeno da Rusija ima više municije od Ukrajine u odnosu sedam prema jedan, ali da će se taj odnos smanjiti u aprilu

22.03.2024. 19:15
  • Podeli:
Ruski vojnici_REUTERS.JPG Foto: Reuters

General-pukovnik kopnene vojske Ukrajine Oleksandr Pavljuk izjavio je danas da Rusija priprema 100.000 vojnika za novu letnju ofanzivu ili radi popune oslabljenih jedinica.

"Neće nužno biti ofanziva, možda će popuniti jedinice koje su izgubile borbenu sposobnost, ali postoji mogućnost da će početkom leta imati određene snage za sprovođenje ofanzivnih operacija", rekao je Pavljuk za ukrajinsku televiziju, prenosi Rojters.

Ukrajinski ministar odbrane Ivan Havriljuk naveo je da Rusija ima više municije od Ukrajine u odnosu sedam prema jedan, ali da će se taj odnos smanjiti u aprilu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()