Ukrajini stiže oružje za borbene avione F-16

SAD planiraju da pošalju Ukrajini i projektile "AGM-88 HARM" tipa vazduh-zemlja

30.07.2024. 15:27
  • Podeli:
Borbeni avion_lovac_F-16-Poljsko vazduhoplovstvo_Foto Reutres (2)-646f013c1600c.webp Foto: Reuters

SAD su pristale da pošalju Ukrajini oružje za 10 borbenih aviona "F-16", javio je list "Vol strit džurnal", pozivajući se na neimenovane izvore.

Prema pisanju lista, SAD će naoružati avione "američkim projektilima i drugim naprednim oružjem". Konkretno, Vašington će obezbediti projektile tipa vazduh-vazduh.

SAD planiraju da pošalju Ukrajini i projektile "AGM-88 HARM" tipa vazduh-zemlja, napredne projektile srednjeg dOmeta "AMRAAM" tipa vazduh-vazduh i projektile malog dometa "AIM-9Iks" tipa vazduh-vazduh.

Nije poznato kada će naoružanje biti isporučeno, preneo je TASS.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()