Van funkcije 20 bolnica u Pojasu Gaze, bombardovana i Al Šifa: SZO upozorava na intenzivno nasilje

Izraelska vojska je takođe doprla do bolnice Rantisi, u predgrađu Al Nasr

10.11.2023. 12:21
  • Podeli:
gaza izbjeglice reuters-65429eb3d3b5e.webp Foto: Reuters

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) je saopštila danas da je bolnica Al Šifa u Gazi bombardovana i dodala da je sada 20 bolnica u toj Pojasu Gaze u potpunosti van funkcije.

"Nemam detalje o Al Šifi, ali znamo da je bombardovana", rekla je portparolka SZO Margaret Haris i dodala da se na licu mesto odvija "intenzivno nasilje", prenosi Al Džazira.

Palestinske vlasti su navele da je jedna osoba stradala, a da je nekoliko ranjenih, prenosi Gardijan.

Postoje izveštaji o intenzivnim borbama izraelskih snaga sa borcima Hamasa u blizini bolnice Al Šifa, a na društvenim mrežama su se pojavili video-snimci na kojima se navodno vide povređeni u bolnici Al Šifa, u koju su se sklonili mnogi stanovnici Gaze.

"Ovo je čekaonica ispod koje su se sklonila interno raseljena lica", rekao je direktor bolnice Medhat Abas za CNN.

Izraelska vojska (IDF) optužuje palestinsku militantnu grupu Hamas da krije svoje borce po bolnicama i da koristi bolnički kompleks Al Šifa kao svoj glavni komandni centar.

Izraelska vojska je takođe doprla do bolnice Rantisi, u predgrađu Al Nasr, i opkolila ju je, prenosi Tajms of Izrael.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()