Vašington sprema novi paket vojne pomoći Kijevu

Novi paket pomoći biće vredan 625 miliona dolara

04.10.2022. 12:19
  • Podeli:
ukrajina ukrajinska vojska anadolija.jpg Foto: Anadolija

SAD pripremaju novi paket vojne pomoći Ukrajini u vrednosti od 625 miliona dolara, a deo paketa su i četiri sistema višecevnih raketnih bacača HIMARS, javio je AP citirajući neimenovane američke zvaničnike.

Pentagon će poslati svoje raketne sisteme Kijevu prvi put od jula, a sada će ukupan broj isporučenih HIMARS sistema dostići 20.

SAD će poslati i municiju i opremu koja je potrebna ukrajinskoj vojsci, preneo je TASS.

Novi paket vojne pomoći Kijevu biće prvi u ovoj fiskalnoj godini u SAD, koja je počela u subotu, 1. oktobra.

Koordinator Saveta bezbednosti SAD DŽon Kirbi izjavio je juče da se Vašington sprema da objavi novi paket vojne pomoći, ali nije iznosio detalje.

Pentagon je prošle sedmice saopštio da su SAD izdvojile dodatni paket pomoći Ukrajini u vrednosti od 1,1 milijardu dolara koji uključuje 18 sistema HIMARS i 150 teretnih vozila "hamvi".

Iz Pentagona su precizirali da se radi o višegodišnjoj pomoći.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()