Voda do struka: Jaka oluja potopila ulice Hamburga

Srušena stabla oštetila su nadzemne vodove ili blokirala pruge, posebno u severnoj Nemačkoj

23.12.2023. 09:08
  • Podeli:
hamburg Christian Charisiusdpa via AP via Tanjug-6586954803111.webp Foto: Christian Charisiusdpa via AP via Tanjug

Nemački grad Hamburg pogodila je oluja "Zoltan", a voda je na nekim mestima bila do struka, javlja nemačka agencija DPA, a prenosi Feniks.

Oluja je pokvarila i božićne planove mnogim putnicima Dojče Bana – vozovi na međugradskim linijama kasne ili se zaustavljaju širom zemlje, preneo je DB na svom sajtu.

Posebno su bile pogođene železničke rute na severu zemlje. Međutim, kašnjenja i otkazivanja polazaka mogu se očekivati i na linijama između Hamburga i Frankfurta, kao i Hamburga i Minhena. Osim toga, vozovi ne staju na nekim železničkim stanicama, piše DPA.

Srušena stabla oštetila su nadzemne vodove ili blokirala pruge, posebno u severnoj Nemačkoj, ali i u centralnim delovima zemlje.

„Dojče Ban koristi tešku opremu da otvorio rute što je brže moguće. Sve ekipe za čišćenje su na putu sa vozilima za popravku kako bi uklonile drveće sa šina i popravile nadzemne vodove“, rekla je portparolka Dojče Bana.

U Hamburgu je tokom noći jaka oluja izbacila vodu na obale Labe, potpuno potopivši riblju pijacu i okolne ulice. Voda je na nekim mestima bila do struka. Pod vodom su i automobili koje vozači nisu na vreme odvezli, piše Feniks.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()