Zakopani živi i zavezanih ruku: Hamas tvrdi da je otrkio tela u bolnici Al-Šifa

Iz palestinskog militantnog pokreta ističe se da je posle napada na Šifu, bolnica postala potpuno neupotrebljiva

01.04.2024. 21:56
  • Podeli:
al šifa Maxar Technologies via AP) via tanjug-660b0adc6cecd.webp Foto: Maxar Technologies via AP via Tanjug

 Hamas je danas saopštio da su u bolnici Šifa, najvećem zdravstvenom kompleksu u Pojasu Gaze, koji je bio na udaru izraelskih snaga 14 dana, pronađena tela ljudi vezanih ruku i živih zakopanih, javlja Anadolija.

Iz palestinskog militantnog pokreta ističe se da je posle napada na Šifu, bolnica postala potpuno neupotrebljiva. Izraelska vojska objavila je danas da se povukla iz Šife.

Navedeno je da je u bolnici Šifa i njenoj okolini došlo do velikog razaranja, i da su zgrade uništene, zapaljene, civili u okolnim kućama streljani i izvršene "užasne egzekucije".

Pronađena su "tela osoba koje su zakopane žive, vezanih ruku, čiji su leševi trunuli i koji su bili zgnječeni pod gusenicama tenkova".

"Ovi užasni zločini pokazuju da Izrael nastavlja da vodi svoje najgnusnije genocidne ratove protiv civila i civilnih struktura u Gazi, uz punu i neograničenu podršku američke administracije", saopštava Hamas.

Ističe se da razmere razaranja i masakri ne znače pobedu nad palestinskim narodom, i navodi da je Izrael prisilio palestinski narod na iseljavanje.

Hamas je pozvao međunarodna pravosudna tela, posebno Međunarodni sud pravde, da "pokrenu stvarne postupke za istragu zločina počinjenih u bolnici Šifa i njenoj okolini i svih zločina počinjenih za šest meseci".

Anadolija navodi da je tokom dvonedeljnih napada izraelska vojska ubila više od 200 Palestinaca, a pritvorila više od 900.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()