Zapad ovo tvrdi skoro dve godine: Rusija nema dovoljno municije domaće proizvodnje za rat

Sankcije pogađaju rusku vojnu industriju vrlo jako, izazivajući joj ozbiljna kašnjenja i velike troškove, tvrde zapadnjaci

21.02.2024. 16:26
  • Podeli:
AA-20221029-29290326-29290293-UKRAJINSKA_ARTILJERIJA_NEPREKIDNO_NAPADA_RUSKE_SNAGE-1667048177078.webp Foto: Anadolija

Specijalna vojna operacija Rusije, poznata i kao rat u Ukrajini - počela je 24. februara 2022, a praktično već od 25. februara 2022. zapadni mediji tvrde kako Rusija nema više municije, čak ni goriva, da sprovede svoj naum.

Od tada je prošlo skoro dve godine, a danas ponovo stiže vest - Rusija nema dovoljno municije domaće proizvodnje koja joj je neophodna u ratu u Ukrajini, rekli su danas zapadni zvaničnici, govoreći uz uslov da ostanu anonimni. Dobro, moramo reći da postoji razlika - jer koriste termin "domaće municije" - verovatno uz aluziju da ima strane - iz Irana, Severne Koreje, možda i Kine...

Bilo kako bilo, tvrdi se i da ruska vojna industrija se takođe bori sa uticajem sankcija, rekli su zvaničnici, dodajući da "nemogućnost Rusije da pristupi zapadnim komponentama podriva mogućnost Moskve da napravi nove sisteme i popravi stare", navodi Rojters.

"Proizvodnja ruske municije ne ispunjava potrebe rata u Ukrajini. Sankcije pogađaju rusku vojnu industriju vrlo jako, izazivajući joj ozbiljna kašnjenja i velike troškove", rekli su zvaničnici sa Zapada.

Ocena situacije zapadnih zvaničnika dolazi u vreme kada rat u Ukrajini ulazi u treću godinu a Rusija beleži uspeh na bojnom polju nakon osvajanja Avdejevke, kao i usled upozorenja da Ukrajina ostaje bez municije, piše britanska novinska agencija.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()