Zbog sabotaže prekinut železnički saobraćaj u Nemačkoj

Prekid u saobraćaju se desio na severu Nemačke

08.10.2022. 15:04
  • Podeli:
nemačka voz pixabay-1665234184152.webp Foto: Pixabay

Železnički saobraćaj bio je danas privremeno obustavljen u delu severne Nemačke nakon što je otkazao komunikacioni sistem, a vlasti tvrde da se radi o sabotaži.

Ministar saobraćaja Folker Vising potvrdio je, na vanredno sazvanoj konferenciji za štampu, da je reč o sabotaži na dva mesta.

„Presečen je kabal potreban za železnički saobraćaj namerno na dva mesta“, rekao je on.

O mogućim motivima Vising nije govorio. On je istakao da motivi za sada nisu poznati.

Savezna policija istražuje moguću sabotažu.

Tokom prekida železničkog saobraćaja bili su pogođeni Bremen, Hamburg, Donja Saksonija i Šlezvig-Holštajn, navela je nemačka železnica Dojče ban na Tviteru.

Prema navodima portparola Dojče bana, poremećaj saobraćaja na regionalnim i međugradskim linijama je rešen, ali se mogu očekivati novi prekidi tokom dana.

Organi bezbednosti imaju indicije da je prekid bio rezultat spoljnog uticaja.

Reč je o kablovskim vezama radio sistema koje su namerno uništeni, za šta smatraju železnički eksperti, je potrebno određeno znanje.

Iz Nemačke železnice (DB) ukazali su da je došlo do problema u sistemu digitalne komunikacija GSM-R, koji služi za komunikaciju sa stanicama, i koji je neophodan za sprovođenje železničkog saobraćaja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()