Zelenski o ukrajinskoj ofanzivi: I bez dozvole za krstareće rakete, četiri pravca naoružanja najbitnija

Vlade SAD i Velike Britanije razgovaraju o mogućnosti da dozvole Ukrajini da koristi britanske krstareće rakete

14.09.2024. 08:12
  • Podeli:
Tan2023-02-2419431760_2 Volodimir Zelenski AP PhotoEfrem Lukatsky-640afaf7c6469.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

Rat sa Rusijom se može pravedno okončati samo na jakim pozicijama, a ukrajinske vlasti za to čine sve što je moguće, izjavio je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski u večernjem video obraćanju.

"Prioritet je naoružanje za naše vojnike na Pokrovskom, Kurahovskom, Toreckom pravcu, na svim Donjeckim pravcima, uopšte duž fronta. Ovo je i pitanje snabdevanja i pitanje proizvodnje - kako u Ukrajini, tako i zajedno sa partnerima. Zadatak je da što više ojačamo svoje pozicije i izvršimo maksimalan pritisak na Rusiju. Ovaj rat se može pravedno okončati samo na jakim pozicijama. Radimo sve za ovo", naglasio je Zelenski, prenosi Ukrinform.

Kako je ranije saopšteno, vlade SAD i Velike Britanije razgovaraju o mogućnosti da dozvole Ukrajini da koristi britanske krstareće rakete sa američkim navigacionim podacima za nanošenje udara na teritoriju Rusije.

Međutim, portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi izjavio je da Sjedinjene Američke Države ozbiljno shvataju ruske pretnje i neće dozvoliti Ukrajini upotrebu oružja dugog dometa za gađanje ciljeva na teritoriji Ruske Federacije. 

"Ne treba očekivati promene u politici SAD po ovom pitanju", saopštila je Bela kuća.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()