Beograd jutros treći najzagađeniji grad na svetu

Beograd je jutros obeležen crveno na listi najzagađenijih gradova u svetu

31.10.2022. 09:59
  • Podeli:
beograd zagađenje profimedia-1665586741715.webp Foto: Profimedia

Prema jutros objavljenim podacima, Beograd se na listi najzagađenijih gradova na svetu nalazi na trećem mestu koje deli zajedno sa Dubaijem.

Ispred srpske prestonice jutros samo tradicionalno najzagađeniji gradovi - Nju Delhi i Lahor.

Beograd je jutros osvanuo u gustoj magli koja je prekrila sve delove grada.

Sajtovi koji mere kvalitet vazduh navode da je PM u gradu 17,2 puta veći od godišnje referentne vrednosti kvaliteta vazduha SZO.

Prema sajtu Iqair, vazduh je u glavnom gradu nezdrav i smestili su Beograd u crvenu zonu.

Ništa bolje nije ni u Čačku, Novom Pazaru i Zaječaru gde je prema podacima Agencije za zaštitu životne sredine vazduh takođe zagađen.
 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()