Dugoročna prognoza meteorologa UNE: Poslednji vreli dan ovog leta, stiže promena vremena

U utorak u Srbiju stiže ciklon koji se formirao još u Britaniji, a na putu do naše zemlje doneo je oluje u Španiji I Italiji

Autor: Srđan Ristić
28.08.2023. 18:55
  • Podeli:
Tan2023-07-1611213859_1 leto vrucina vreme beograd strahinja aćimović-64b62edc7f2cd.webp Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Posle osam vrućih, sunčanih dana sledi nam promena vremena. 

U utorak u Srbiju stiže ciklon koji se formirao još u Britaniji, a na putu do naše zemlje doneo je oluje u Španiji I Italiji. 

Drugog dana ove sedmice nas očekuje zahlađenje od skoro 10 stepeni, pljuskovi praćeni grmljavinom i pojačan vetar. 

Nevreme je najviše rezervisano za južne predele, dok će u Vojvodini biti malo slabije. 

Ipak, kiša će padati gotovo svuda, a nije isključen ponegde i grad. 

Najviša dnevna temperatura biće do 30 stepeni. Vetar se sa toplog južnog u utorak uveče okreće na hladniji severni. 

Taj severac će duvati nekoliko dana i postepeno spuštati temperaturu.

U sredu se nastavlja nestabilno vreme, ali sa slabijim padavinama. Očekuje se i dodatni pad temperature, najviša dnevna biće od 24 stepena na jugozapadu do 27 u centralnom delu i u Vojvodini.

U četvrtak su takođe mogući prolazni pljuskovi, a očekuje se i dodatni pad temperature. Najviša dnevna neće prelaziti 25.

U petak i za vikend bolje vesti za sve koji vole sunce i toplije vreme. Očekuje se razvedravanje, a samim tim i otopljenje. Bez kiše u većini mesta, prolazna kiša je moguća samo u brdsko-planiniskim predelima. Maksimalna temperatura će u subotu biti do 29, a u nedelju ponovo iznad 30.   

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()