Jak pljusak, grad i olujni vetar: Narandžasti meteolarm upaljen u većem delu zemlje, RHMZ upozorava na nepogode

Kako u upozorenju piše, stižu pljuskovi i grmljavine koji se na području naše zemlje očekuju posle podne i uveče

22.05.2024. 11:33
  • Podeli:
grmljavina kiša oluja grad pixabay-664dbb79eeb37.webp Foto: Pixabay

Na sajtu Repuličkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) objavljeno je novo upozorenje na vremenske nepogode koje će biti na snazi danas i u četvrtak.

Kako u upozorenju piše, stižu pljuskovi i grmljavine koji se na području naše zemlje očekuju posle podne i uveče lokalno biti praćeni gradom, olujnim vetrom u zoni plјuska i velikom količinom padavina za kratko vreme, od 20 do 40 mm, ponegde i više.

Ističe se da će i danas biti promenlјivo i nestabilno vreme, mestimično sa kišom, plјuskovima i grmlјavinom, pre podne u zapadnim, centralnim i istočnim, a od sredine dana i u ostalim predelima Srbije.

U većem delu Srbije na snazi je narandžasti meteoalarm.

U donjem Podunavlju duvaće jugoistočni vetar, u Vojvodini i na Kosovu i Metohiji zapadni i jugozapadni, a u ostalim delovima Srbije biće promenljivog smera, slabog do umerenog intentizeta, a u zoni pljuskova jak ili olujni. Temperature će se kretati od 12 do 26 stepeni.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, ali nestabilno, povremeno s kratkotrajnom kišom i pljuskovima sa grmljavinom, koji posle podne u pojedinim delovima grada mogu da budu i izraženiji. Duvaće slab i umeren vetar, promenljivog smera, u zoni pljuskova pojačan, sa temperaturama oko 25 stepeni.

U četvrtak (23.05.) se prognozira da oblast sa najvećim rizikom od obilnih plјuskova bude istočna polovina Srbije, dok će u ostalim krajevima intenzitet i čestina grmlјavinskih razvoja slabiti, navodi RHMZ.

Screenshot RHMZ
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()