Meteorolog Mihajlović najavio tropske dane do vikenda, pa rekao šta nas čeka naredne nedelje

Sutra bi trebalo da bude najtopliji dan, kada se očekuje temperatura do 41 stepen Celzijusa

15.07.2024. 10:35
  • Podeli:
thermometer-4767444_1920 termometar, vrućina, leto, vreme Pixabay-63a07e158e971.webp Foto: Pixabay

Meteorolog Goran Mihajlović izjavio je danas da se tropski dani očekuju do vikenda, ali da topli talas ostaje i narednih sedam dana.

"Što se tiče nekog ozbiljnijeg zahlađenja, za sada ćemo sačekati, ali manji pad temperature za tri do pet stepeni možemo očekivati već krajem sedmice, u petak i dane vikenda, uz češću pojavu pljuskova i grmljavina lokalnog karaktera", rekao je Mihajlović za Tanjug.

On je naveo da će utorak biti najtopliji dan, kada se očekuje temperatura do 41 stepen Celzijusa.

Prema rečima Mihajlovića, u sredu, četvrtak i petak očekuje se između 34 i 39 stepeni, a za vikend nekoliko stepeni niža temperatura.

"Naredne sedmice bi maksimalna temperatura ipak bila nešto niža i da kažemo primerenija onim srednjim vrednostima, tako da bi u većini mesta bila između 30 i 34 stepena", kazao je Mihajlović.

Goran Mihajlović, foto: Tanjug/Tanjug video

Očekuje se da crveni meteo-alarm bude na snazi do kraja ove sedmice, a da iduće sedmice na snazi bude narandžasti.

"Toplo vreme i topli talas ostaje i narednih sedam dana", istakao je Mihajlović.

Kada je reč o avgustu, Mihajlović navodi da se očekuje topao mesec sa manjkom padavina.

Precizira da se očekuje srednja maksimalna temperatura između 30 i 32 stepena i između 15 i 24 tropska dana, odnosno dana sa maksimalnom temperaturom preko 30 stepeni.

"Veći deo meseca bismo imali toplo vreme, manjak padavina i negde ta srednja vrednost bi bila i do dva stepena više od onih uobičajenih, što znači nastaviće se toplo vreme, ali ne očekujemo možda baš ovako duge i intenzivne tople talase u avgustu", kaže Mihajlović.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()