Meteorolog UNE prognozira: Red sunca, red kiše - promenljivo vreme do kraja nedelje

Od utorka se očekuje promena vremena

Autor: Srđan Ristić
18.09.2023. 07:45
  • Podeli:
kiša Pixabay-63f346bcc5bfa.webp Foto: Pixabay

Stabilan i sunčan početak nedelje, dok u utorak stiže promena vremena.

Donosimo vam dugoročnu vremensku prognozu meteorologa UNE, Srđana Ristića.

Ponedeljak 18.9.

Očekuje se stabilan i sunčan početak nedelje u svim mestima. Kasno popodne i uveče se malo tmurniji oblaci premeštaju od zapada prema istoku. Ipak i pored njih, neće biti padavina do kraja dana. Jutarnja temperatura biće od 12 do 18 stepeni, a maksimalna dnevna ponovo iznad 30. Najtoplije biće na zapadu i u centralnom delu, dok će na jugu biti za nekoliko stepeni svežije. Duvaće umerena do jaka košava. Na jugu Banata su mogući udari brzine između 50 i 60 kilometara na čas.  

Utorak 19.9

Nakon sunčanog i toplog ponedeljka, u utorak se vreme menja. Kišni oblaci dolaze sa zapada u našu zemlje, pa se u većini mesta mogu očekivati pljuskovi praćeni grmljavinom. Očekuje se takođe i jaka košava, na jugu Banata sa olujnim udarima. Ipak najviša dnevna temperatura će i u utorak biti visoka. Biće do čak 31 stepen.

Sreda 20.9.

U sredu još tmurnije vreme, a samim tim i kišovitije. Uz kišu počinje da duva severac, koji će spustiti temperaturu za 3 do 5 stepeni. Jutarnja će biti oko 18 stepeni, a u najtoplijem delu dana do 26.

Četvrtak 21.9 - Nedelja 24.9.

Nakon ta dva kišovita dana, u četvrtak i petak nam vraća sunce pa će ponovo biti toplije. U četvrtak do 28 stepeni, a u petak temperatura ponegde i iznad 30. Za vikend trenutno modeli pokazuju da neće biti skroz stabilno, već da je moguća prolazna kiša. Ipak to uzmite sa rezervom, jer je vreme, pogotovo na prelazu iz leta u jesen, promenljivo. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()