Na Zlatiboru napadalo 15 centimetara snega: Putari se dali u čišćenje, RHMZ upalio alarm

Republički hidrometeorološki zavod Srbije je objavio upozorenje na nevreme i sneg tokom dana u Srbiji

08.01.2024. 08:24
  • Podeli:
Tan2024-01-0808054547_9 zlatibor sneg tanjug rec media-659ba33ed0d8c.webp Foto: Tanjug/Rec Media

Na teritoriji Zlatiborskog okruga sneg je padao tokom cele noći, a najviše ga ima Zlatiboru, gde je visina snežnog pokrivača 15 centimetara, saznaje Tanjug u Putevima Užice.

Na Zlataru ima 7-8 centimetara snega, a na Tari i Debelom Brdu manje od 10 centimetara. Ekipe putara su radile cele noći, a na terenu je bilo 12 kamiona. 

Jutros su svi putevi očišćeni i posuti solju, jer je temperatura ispod nule. Zabrana za teretni saobraćaj važi samo za Taru i Debelo brdo. 

Sve ekipe Puteva Užice su na terenu 24 sata, a kako su najavljene nove padavine manjeg intenzieta, ali i mraz, vozačima se preporučuje maksimalan oprez u vožnji.

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) jutros je objavio upozorenje na nevreme i sneg tokom dana u Srbiji.

Kako navode iz RHMZ, tokom pre podneva biće oblačno, mestimično sa snegom, a na jugu i istoku Srbije ponegde sa kišom, dok će na području Beograda biti oblačno sa snegom.

"U utorak je ledeni dan, sa dnevnom temperaturom ispod 0 stepeni Celzijusa. Pre podne provejavaće slab sneg, a posle podne očekuje se prestanak padavina", navodi RHMZ.

Snega će biti svuda, sem u Negotinskoj Krajini. U drugoj polovini sedmice očekuju se umereni i jaki jutarnji mrazevi i ponegde magla. Danju suvo uz delimično razvedravanje ali će se zadržati hladno vreme, u većini mesta dnevna temperatura oko 0 °C.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()