Najtopliji oktobar od 1961. godine

Temperature u Španiji su proteklog meseca dostizale i preko 34 stepena Celzijusa

03.11.2022. 19:14
  • Podeli:
Španija_Kadiz_plaža_Španjolska_Cádiz_Foto Reuters-1667504935230.webp Foto: Reuters

Španija je zabeležila najtopliji oktobar otkako je zvanično počelo merenje 1961. godine, saopštila je državna meteorološka služba AEMET.

Meteorolog Ruben del Kambo iz AEMET-a je rekao da, ukoliko se izvuku pojedinačni podaci od ranijih godina, onda je oktobar ove godine verovatno najtopliji u prethodnih 100 godina, preneo je sajt Spejn in ingliš.

AEMET je naveo da je svaki dan u mesecu, izuzev 1. oktobra, bio topliji od proseka za ovo doba godine, a temperature su prelazile 30 stepeni u brojnim španskim gradovima.

Prošlog četvrtka, 27. oktobra, u Moron de la Fronteri u pokrajini Andaluziji temperatura je bila 34,5 stepeni, a u Kordobi i Sevilji po 30 stepeni Celzijusa.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()