Nakon kiše i nevremena novi šok: RHMZ upalio žuti meteoalarm, stižu tropski dani sa vrućinama

Već u petak RHMZ pali žuti meteoalarm zbog tropskih vrućina

05.06.2024. 19:22
  • Podeli:
vrucina-pixabay Foto: Pixabay

Nakon učestalih nevremenskih prilika sa grmljavinom, gradom i pljuskovima u Srbiju stižu tropski dan. U Beogradu se za vikend očekuje i prva tropska noć. 

Već u petak RHMZ pali žuti meteoalarm kojim najavljuje temperature iznad +32 i to je prvi put u ovoj godini.

Definitvno, leto je sve bliže, a kalendarski nas od njega deli tek 15 dana.

 

Screenshot RHMZ

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, temperature će se kretati između 30 i 35 stepeni Celzijusa, dok će noći biti nešto prijatnije sa minimalnim temperaturama između 13 i 23 stepena. Ipak, kako će u Beogradu i noću biti preko 20 stepeni, za vikend ćemo u prestonici imati i tropsku noć.

Tokom narednih pet dana, od četvrtka do ponedeljka, maksimalne dnevne temperature u Beogradu će rasti od 30 do 35 stepeni, dok će minimalne temperature varirati od 17 do 23 stepena. Beograđani mogu očekivati pretežno sunčano vreme sa povremenim oblačnim intervalima.

Screenshot RHMZ
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()