Nevreme pogodilo Zapadnu Srbiju: Bujice paralisale Užice i Priboj

Nevreme je trajalo oko sat vremena, na terenu su vatrogasno spasilačke jedinice

04.07.2023. 20:38
  • Podeli:
Tan2023-07-0420062342_5 priboj nevreme ivan nikolić-64a467072f7a9.webp Foto: Tanjug/Ivan Nikolić

Nezapamćeno nevreme tokom popodnevnih sati pogodilo je zapadnu Srbiju. Velike količine padavina koje su se izručile ostavile su pod vodom raskrsnice u Užicu i Priboju.

Jaka kiša koja je u popodnevnim satima zahvatila Užice i okolinu dovela je do izlivanja Volujačkog potoka, a pod vodom su bile saobraćajnice, prilazi nekim objektima i poljoprivredna imanja.

Načelnik gradske uprave za vanredne situacije Zoran Militarov potvrdio je da je palo oko 40 litara kiše po metru kubnom, a problem je nastao zbog začepljenih odvoda i izlivanja potoka.

Nevreme je trajalo oko sat vremena, na terenu su vatrogasno spasilačke jedinice, predstavnici gradske vlasti, komunalne inspekcije i JKP “Vodovod” i radi se na ispumpavanju vode iz objekata u koje je ušla voda.

Poplavljen je i deo zemljišta gde se gradi kamp za kineske radnike koji će biti angažovani na izgradnji obilaznice oko Užica i tunela ispod Kadinjače.

 Voda se razlila po imanjima, putevima, a po svedočenjima nekih meštana ušla je i u njihova dvorišta i objekte.

Poplave su zabeležene i u Požegi, a kako je objavljeno na društvenim mrežama, potopljen je put na deonici Mrčajevci - Kragujevac.

Potopljen i Priboj

U popodnevnim satima, teritoriju opštine Priboj zahvatilo je jako nevreme praćeno obilnim padavinama koje su potopile neke od glavnih saobraćajnica u gradskom području ove lokalne samouprave.

Za manje od pola sata sve je bilo pod vodom, a velike kiše i slabi odvodi doveli su do potapanja svih raskrsnica u gradu. 

''Na glavnom parkingu između tri solitera, formiralo veliko jezero i sva parkirana vozila su se našla u vodi. Ljudi ne mogu lako prići do njih", rekao je za Tanjug jedan građanin Priboja.

Koliku je štetu, pre svega na poljoprivrednim zasadima i putnoj infrastrukturi ostavilo ovo nevreme biće u potpunosti poznato tokom sutrašnjeg dana.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()