Nevreme se sručilo na Srbiju: Malinjaci uništeni, grad udarao gde je stigao, velika šteta u Čačku

U selima u okolini Požege velika šteta pričinjena je u malinjacima

12.06.2024. 13:21
  • Podeli:
nevreme, grad, padavine led hail pixabay-666984a469767.webp Foto: Pixabay

U predelima oko Čačka danas je bilo veliko nevreme i padao je izuzetno krupan grad. RHMZ je izdao upozorenje i za područje Šumadijskog okruga (Knić i okolina) na obilne plјuskove sa grmlјavinom, gradom i jakim i olujnim vetrom. Kiša i u prestonici već satima ne prestaje. 

"Nevreme se iz okoline Kraljeva kreće prema istoku i severoistoku. Orkanski vetar i grad do 10 cm u prečniku su u uskoj zoni iz ove nepogode mogući i u sledećim satima kako nevreme bude odlazilo dalje ka Bugarskoj", objavio je meteorološki sistem Hailz Srbija.

Na društvenim mrežama dele se snimci i fotografije nevremena koje je danas pogodilo zapadnu Srbiju. 

Danas i sutra očekuje se veoma nestabilno sa plјuskovima, grmlјavinom, lokalno velikom količinom padavina za kratko vreme, gradom i jakim i olujnim vetrom u zoni najintenzivnijih plјuskova.

Jako olujno nevreme pogodilo je tokom popodnevnih sati područje Zapadne Srbije. Obilna kiša podgodila je veliki broj sela, a najkritičnija situacija je u okolini Čačka i Požege. U podjeličkim selima padao je grad veličine oraha.

"Ovo se ne pamti, dugo se oluja spremala i onda se samo odjednom sručilo na zemlju. Jak krupan grad padao je nekoliko minuta, ogromne štete pričinjene su na voću i povrću. Čekamo da oluja prođe pa da izađemo u voćnjake i bašte", kaže za RINU jedan od meštana sela Banjica.

U selima u okolini Požege velika šteta pričinjena je u malinjacima, jer je ovo voće upravo pristiglo na berbu.

"Ne znam da li je išta od plodova ostalo, sve je razlupano i na zemlji. Mučimo se i radimo i svake godine skoro nam sve 'ubije' grad", kažu meštani.

Još uvek nije poznato sa koliko raketa su dejstvovali protivgradi strelci.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()