Pripremite kišobrane, tokom dana stiže velika promena vremena

Danas stiže promena vremena, sa pljuskovima i grmljavinom, a takvo vreme će se zadržati nekoliko dana.

09.09.2022. 11:05
  • Podeli:
pixabay pljusak kiša letnja kiša ljetnja kiša vrijeme vreme ljeto leto padavine.jpg Foto: Pixabay

Republički hidrometeorološki zavod uključio je žuti meteoalarm, najavljujući nadolazeću promenu vremena koja će doneti kišu i lokalne pljuskove, prvo na području Vojvodine, jugozapadnec, centralne i južne Srbije koje će, tokom dana, proširiti na ostale krajeve. Suvo će biti samo na krajnjem jugoistoku zemlje.

Najniža temperatura biće od 13 do 19 stepeni, a najviša od 26 na zapadu do 31 stepen na jugoistoku Srbije. Vetar slab i umeren, na planinama ponegde i jak, zapadni i jugozapadni.

I u Beogradu danas umereno do potpuno oblačno, povremeno s kišom i kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura oko 19, a najviša oko 27 stepeni.

I za vikend nas čeka mini-jesen

Nestabilno, pravo jesenje vreme, zadržaće se i za vikend pa se i u subotu očekuju padavine, ali manjeg inteziteta nego u petak, dok u nedelju ponovo jačanje padavine i to u krajevima južno od Save i Dunava. I tokom naredne nedelje biće nešto svežije, sa temperaturama od 20 do 25 stepeni.

Sreda i četvrtak osetno topliji, a već od narednog petka kiša i pad temperature kada ćemo se i definitvno približiti oproštaju od leta. Leto završava 23. septembra kada je i prvi dan jeseni.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()