RHMZ izdao upozorenje: Stižu pljuskovi sa grmljavinom, ovi delovi zemlje biće prvi na udaru

RHMZ je izdao i drugo upozorenje za područje Srbije na grmlјavinske nepogode i naveo koji delovi Srbije će prvi biti na najvećem udaru.

22.06.2024. 11:10
  • Podeli:
grmljavina letnja oluja nevreme pixabay-667694991b568.webp Foto: Pixabay

Meteorolozi upozoravaju na vrhunac toplotnog talasa, ali i najavljuju promenu vremena sa snažnim nepogodama.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je rano jutros upozorenje za područje Srbije na izražen toplotni talas.

Screenshot RHMZ

„Danas 22. jun pik toplotnog talasa sa maksimalnim temperaturama od 35 do 40 stepeni. Sutra 23. juna i početkom naredne sedmice manji pad temperature na vrednosti od 28 do 34 stepena. Na području Beograda danas maksimalna temperatura oko 37 stepeni, a zatim će biti u padu, pa se očekuje u intervalu od 28 do 31 stepen.“

RHMZ je izdao i drugo upozorenje za područje Srbije na grmlјavinske nepogode i naveo koji delovi Srbije će prvi biti na najvećem udaru.

„Danas i sutra (22. i 23. juna) na teritoriji Srbije nestabilno sa plјuskovima, grmlјavinom, lokalno velikom količinom padavina za kratko vreme, gradom i jakim i olujnim vetrom u zoni najintenzivinijih plјuskova, i to danas sa najvećom verovatnoćom u Vojvodini i zapadnoj Srbiji, a sutra u centralnim, južnim i istočnim krajevima.“

Screenshot RHMZ
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()