RHMZ upalio žuti meteo-alarm: Danas trećina zemlje u visokim temperaturama, u utorak i sredu poseban oprez

Temperature će se penjati i do 34 stepena

11.09.2023. 13:24
  • Podeli:
vreme sunce vrućina Shutterstock-646398bfa4584.webp Foto: Shutterstock

Za ponedeljak je već najavljena maksimalna temperatura od 28 do 32 stepena, a period jako toplog vremena nastaviće se i naredna dva dana. Danas je u Vojvodini, Beogradu i zapadnoj Srbiji na snazi žuti meteoalarm, a sutra i prekosutra biće upaljen u celoj zemlji.

Do četvrtka temperature će se penjati i do 34 stepena, a onda dolazi prolazno naoblačenje sa kišom i zahlađenjem od nekoliko stepeni.

Ipak, i u četvrtak će maksimalna temperatura biti do 32 stepena.

RHMZ saopštava da nastavlja da preovlađuje vedro i toplo vreme, a na vremenske uslove u našoj zemlji i dalje utiče polje povišenog vazdušnog pritiska, a sa Mediterana nam stiže nešto toplija vazdušna masa.

Žuti meteo-alarm znači da će vreme može biti potencijalno opasno, i potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku.

Zbog intenzivnog sunčevog zračenjau vrednosti UV indeksasu  visoke pa će vam biti potrebna i adekvatna zaštita od sunca.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()