Snažno nevreme zahvatilo Beograd: Olujni vetar, jaka kiša i grad veličine oraha

Jak vetar je obarao stabla, čupao crepove i oluke i nosio krovove, u nekim delovima grada došlo je do nestanka struje i zastoja u saobraćaju

Autor: Web UNA Srbija
05.08.2023. 18:30
  • Podeli:

Snažno nevreme zahvatilo je nešto posle 14 časova šire područje Beograda. Duvao je vetar olujne jačine, praćen jakom kišom i gradom veličine oraha.

Za nepunih pola sata, u Beogradu su potopljene ulice, iščupano drveće, delovi grada ostali su bez struje.

U nekim krajevima grada oborena stabla ometaju saobraćaj koji se odvija usporeno zbog velike količine vode, dok na nekim raskrsnicama ne rade semafori.

Osim što je obarao stabla, jak vetar je čupao crepove i oluke i nosio krovove. Pojedini delovi Zemuna i Banovog Brda, kao i Sremčice su ostali bez struje.

Jak pljusak stigao je iz pravca Obrenovca, gde je bukvalno pao mrak usred dana. Prethodno su se na meti oluje našli Gornji Milanovac, Čačak, Ub, Lajkovac, Lazarevac, kao i sela u tim opštinama.

Republički hidrometeorološki zavod prethodno je izdao hitno upozorenje za oluju.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić naložio je pojačano angažovanje celog komunalnog sistema grada i opštinskih štabova za vanredne situacije i apelovao na građane da ne izlaze napolje bez preke potrebe, pošto se očekuje da bi nevreme moglo da traje više sati.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()