Ana Ivanović doručak nikada ne propušta: Ima dva omiljena jela - zdrava i ukusna

Neretko se mogu čuti komentari da izgleda bolje nego ikada.

24.11.2023. 07:59
  • Podeli:
ana_ivanovic_24122018_0026 Stefan TomasevicATAImages-652d9c3142e45.webp Foto: Stefan Tomasevic/ATAImages

Nekadašnja teniserka Ana Ivanović je mama tri sina, a ujedno ima i uspešan biznis, te joj je vrlo važno kako se hrani i prvi obrok nikada ne propušta. Za nju je najbitniji doručak.  

Otkako je napustila tenis i započela proces razvijanja sopstvenog biznisa, najvažnije navike nije menjala, a to su redovan trening i zdrava ishrana. Naime, u ulozi majke se ostvarila tri puta, a ni u jednoj trudnoći nije imala problema sa viškom kilograma. Neretko se mogu čuti komentari da izgleda bolje nego ikada.

Kako je jednom prilikom istakla, najradije dan započinje uz tost od avokada.

"Volim dobar tost od avokada za početak dana. Bogat folnom kiselinom, vitaminima K, D, B6 i E, kao i kalijumom, kalcijumom i nezasićenim masnim kiselinama", otkrila je jednom prilikom Ana na Instagramu.

Avokado je obožavan zbog svog kremastog i glatkog "mesa", koje obiluje brojnim hranljivim materijama. Blago zemljanog ukusa, avokado u nešto više od 200 grama sadrži:

  • 322 kalorije
  • 30 grama masti
  • 4 grama proteina
  • 17 grama ugljenih hidrata
  • 14 grama biljnih vlakana
  • 22% preporučenog dnevno unosa vitamina C
  • 28% preporučenog dnevno unosa vitamina E
  • 35% preporučenog dnevno unosa vitamina K
  • 56% preporučenog dnevno unosa vitamina B5

 

 

Drugi omiljeni doručak nekadašnje teniserke, a danas veoma uspešne poslovne žene, jeste akai kaša.

"Jedan od mojih omiljenih tipova doručka. Akai činija sa zdravim i ukusnim prelivima poput bobičastog voća, kokosovih pahulja i granole", napisala je Ana jednom prilikom. 

Akai bobice su ljubičasto voće, plod akai palme, sa područje Severne i Južne Amerike. Poznate su kao „superhrana“, jer su prepune antioksidansa i dobar su izvor esencijalnih aminokiselina i omega masnih kiselina. Takođe su i ukusne, a najviše podsećaju na kupine. 

U Srbiji se najčešće mogu kupiti u vidu praha, koji se koristi za pravljenje kaše.

Recept za akai kašu

  • jogurt
    granole
    bobičasto voće
    listići kokosa
    bademi, lešnici, orah (po želji)
    med
    lan
    cimet
    akai bobice u prahu


Priprema

Razmutite dobro u jogurtu akai bobice u prahu, pa njime preliti porciju granola. A onda u dobijenu kašu dodajte ostale namirnice po želji.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()